FINS DET LYS I MØRKET.                               
 

Publisert:
24.08.08Lyktene vi nå kan få kjøpt har forskjellige bruksområder. Det er ikke bare mag-light som kan lyse opp i natten. Det er nå flere valg på markedet, også i plast som ikke blir så kald i vinterkulda.  I f.m. at lyktene i verktøykassa skulle byttes ut, fikk vi inn noen lykter for test.   

 

Vi har noen vanlige mag-lighte’r med lader på veggen solide eg gode lykter med fokusering. Etter noen tlf runder fikk vi inn lykter fra Trygve Alm i Oslo. De leverte ut noen lykter fra Ledlenser som heter Fokus, V2 tactical og det skulle komme en sterkere utgave av Fokus. Fra Ferno norden i Horten fikk vi oppladbare lykter fra Streamlight som heter Polystinger, ultrastinger og 2 lykter i SL serien (SL-20x og SL-20xp)

 

Det fine med polystinger er at den er liten og synlig(gul), en god allroundlykt som de fleste vil like, gir et godt lys med god spredning uten skjemmende mørkefelter. Blir heller ikke så kald i vinterkulda da den er i plast, finnes også i større format. Ultrastingeren lyser utrolig langt og er en fin lykt for en som jobber i mørket og har behov for å lyse opp haleflater og lignende, den er litt sterk for de nære ting (gir en sterk lysstråle). Det fine med polystinger og ultrastinger er at de har samme lade-system og det følger med hus og billader i pakka. De har generelt et godt lys uten skjemmende mørke flekker. Streamlight lyktene har gode reflektorer, er dessverre litt dyre (men til gjengjeld veldig gode lykter)

 

 

 

Ledlenser lyktene lyste godt og er gode allroundlykter og gir mye lys for pengene. Nå er led lyset litt skarpt(hvit) Så når man ser etter småbulker eller riper på flyet er det best med en lykt som gir et varmere lys. Så til en walk around eller som arbeidslys er den perfekt som lommelykt

 

 

 

 

 

I kassene ble det valgt infokus fra tyske Ledlenser. Dette er små led lykter med fokusering og kun 3 aaa batterier. ( Greide å skru på lykta ved et uhell da jeg gikk på ferie. Det skinte svakt i den fremdeles når jeg tok den opp av lomma etter 7 dager). En hendig liten lykt som ikke bør glemmes noen steder i forbindelse med jobben. De har nå også kommet med en oppladbar type og en med 4aaa batterier som skal lyse litt sterkere. Dette er lykter som er så rimelige at de kan kjøpes privat.

 

 

 

 

Mag light har definitivt fått tøffere konkurranse. Godt lys er nok noe av det viktigste for oss som er ute på natten og skal inspisere fly i alt slags vær. Det finnes nok flere merker som er brukbare, men dette var det jeg fikk tak i, og de lyste godt alle sammen. Nå tok vi en brukertest på hva som var ønsket og flertallet likte infokus fra Led lenser(realistisk å få kjøpt in til kassa). Polystinger og ultrastinger fra Streamlight for utlån var sterkt ønsket. (ikke personlig).  

Så det vi får boltre oss med av lys når vi for hengt alt på veggen blir:

5 mag light. ( de vi hadde fra før)
1 ny polystinger.
1 ny ultrastinger.
2 hodelykter fra ledlenser med fokus og justerbar lysstyrke.
1 ledlenser Infokus i kassa til alle. 

Så nå har vi lys til de fleste formål.

 

Andreas Sundt, HMS-leder NFO