FOD!
Publisert: 30.03.10
Flyteknikerne trodde ikke sine egne øyne da de skulle gjøre
Airbus-maskinen klar til avgang.
Indian Airlines A320
Da et mekaniker-team skulle gå over flyet før avgang tidlig lørdag morgen, fikk
de seg en stor overraskelse. Ut av den ene jetmotoren hang det en fot, skriver
The times of India.

Trodde ikke egne øyne
Flyet, som tilhører Indian Airlines, skulle ut på dagens første tur fra Indira Gandhi internasjonale lufthavn i India, til Raipur. Rundt klokken fire lørdag morgen gikk et mekanikerteam over flyet. Da en av mekanikerne klatret opp i en stige, for å komme til flydøren, så han et ben som dinglet uten av den ene jetmotoren. Etter det første sjokket ropte han på kollegene, og ved nøyere sjekk fant de en mann sovende inne i motoren, to timer før flyet skulle ta av.

Var trøtt

Mannen forklarte at han kom seg inn på flyplassen kvelden før, liggende på taket av en lastebil. Vel inne på flyplassen var mannen så trøtt at han måtte finne seg ett passende sted å sove. Valget falt altså på flymotoren til Airbus A320-maskinen. Den unge mannen var sterkt beruset da han ble funnet, og sikkerhetspersonell fikk ikke mye informasjon ut av mannen. Hendelsen blir sjekket grundig, og Indian Airlines bekrefter at det er første gang en slik hendelse finner sted i India.

Sov på rullebanen

Hendelsen fant sted kun en måned etter at en annen full mann ble observert på flyplassen. Den 26. februar ble nemlig en mann funnet sovende på rullebanen idet et fly kom inn for landing. Flyet måtte da avbryte landingen mens sikkerhetspersonell fikk fjernet mannen.

www.tv2nyhetene.no