NFO på facebook
Lettere arbeidshverdag for flyteknikere
Publisert:20.10.2012
Airberlin Technik GmbH holder på å ta i bruk nettbrett for å legge inn dokumentasjon i sitt vedlikeholds datasystem. Flyenes manualer ligger også på nettbrettene.
Dette vil lette arbeidsdagen og effektivisere arbeidet for flyteknikerne. Nå kan de hente ut og legge inn informasjon mens de er ved flyet, istedenfor å måtte flytte seg til kontor/hangar.

Airberlin Technik har line og base maintenance på Airberlins 130 fly(A320, A330, B737 og DHC8), og div vedlikehold for 60 eksterne kunder.
Air Berlin tekniker med nettbrett.Bruk av nettbrett sparer også tid for flyselskapene ved raskere troubleshooting       Foto: Air Berlin
og raskere utbedring av snag. Noen flyselskaper har krav om at data skal
legges inn i datasystem før flyet kan ta av, i de selskapene kan mye tid og penger spares når flyteknikeren ikke trenger å flytte seg til hangaren eller et kontor.

Så langt har Airberlin Technik tatt nettbrett i bruk på line maintenance i Berlin og München, innen utgangen av året skal de ha tatt det i bruk på 14 line stasjoner i Tyskland, Sveits og Østerike. Line stasjonene i andre land og base maintenance kommer senere.

Jan-Kristian Hansen