NFO på facebook
Minneord - Jens B. Valdal
Publisert: 14.03.2013
I dag 13. mars fikk jeg en sørgelig og tragisk medling på NFO`s Sentralstyremøte; min gamle og gode venn Jens B. Valdal døde nylig etter en lang kamp mot kreften.
For min del var dette veldig tungt i dag, siden jeg ikke har hørt noe om Jens eller fra Jens på veldig lenge. Og ingen har kunnet si meg noe om hvor han har vært eller hva han har gjort.
Roger Handeland og Jens Valdal
Og så får jeg beskjeden i dag; og
begravelsen var i forrige uke.

Så med disse små ord, vil jeg forsøke å
minnes Jens slik jeg gjør det. Og mine
små såre tanker går også til Kari og
deres datter, som er blitt hele 19 år!

For de som ikke fikk lære han å kjenne;
han var leder i NFO avd. Wideroe på -90
tallet og brakte mye kunnskap og glede i
både møter og forhandlinger.
Jeg fikkogså gleden av å tilbringe flere         F.v.: Roger handeland og Jens Valdal
dager hos han og Kari sommeren -98
med min familie. Vi fisket og grillet; noen pils i midnattsola ble det og. Vi mimra en god del om -98 Tariffoppgjøret.

For de som husker det; vi, eller et lite fåtall av oss, var i to dagers streik. NFO tok ut lederen i hver forening, som igjen førte til ingen problemer for flytrafikken og vi meldte en utøking med enkelte stasjoner og selskap, slik at ingen stasjoner ble uten transport. NFO`s parole den gang var " det skal alltid gå et fly".

Denne praksis har vi fulgt mange ganger etterpå, og mange har forsøkt seg på det samme.

Streiken ble avslutta etter en "hemmelig" forhandling hos NHO fredag kveld. Jens hadde akkurat kommet hjem (måtte kjøre ned fra Bodø, og opp igjen pga andre konflikter) for så å reise til Oslo igjen.
Vi feira resultatet på Grand i Oslo, etter at vi hadde hatt en vellykka avslutning. Jens var en stor aktør her og viste store egenskaper.

Etter harde tak med både det ene og det andre, ble Jens en av de som følte kallet ute i den store verden. Jeg fikk gleden av å snakke med han i ny og ne, om hans utfordringer med å drive teknisk vedlikehold langt inne i Afrika.

Det siste jeg fikk snakket med han, var han tilbake i Norge og Luftfartstilsynet. Vi snakka av og til på telefonen og det var alltid humør hos han.

Rart med dette livet Jens; du og meg hadde så mye å snakke om og ikke minst le av; så skulle vi ikke få mer av det sammen!
At jeg ikke fikk nyss om din sykdom, vil jeg nok aldri helt tilgi meg selv for.

Takk for den tid vi fikk sammen Jens!

Roger Handeland
Leder NFO