NFO på facebook
Roger Handeland: "Takk for meg"
Publisert: 10.03.2015
Årets Representanskapsmøte ble mitt siste som leder for NFO.

Det har vært en ære å få være leder for dere alle, i disse årene.
Mange saker og møter har vi vært sammen om, og mange minner har jeg spart; kommer nok til å føle kriblingen hver vår når forhandlingene med NHO Luftfart og selskapene drar seg til.
Ragne er en flink sparringspartner. Lykke til med det nye styret Ragne!
Vi har hatt møter hvor vi har blitt møtt med trusler om konkurs, nedlegginger,
utflagginger og oppsigelser. Stort sett har vi landa med beina på jorda og stort
sett har vi fått ryddet opp og laget avtaler som står seg inn i fremtiden.Men jeg
husker godt utididge og usaklige mennesker og beskyldninger. Og
når tiden har gått; kan vi se tilbake på mange saker og si at vi muligens hadde
rett likevel.

Flybransjen er en liten bransje; stort sett møter vi menneskene i bransjen igjen
etter noen år. Noen har skiftet hatter og dresser, noen har kun skiftet lay-out på
visittkortene sine. Men en ting er sikkert; er du ikke ærlig og redelig, plukkes du
fra hverandre til slutt.
Jeg håper jeg kan møte de fleste igjen en gang, rundt et hjørne, på en kafe eller
på en pub; tror ikke jeg har noe utestående. I tilfelle jeg har, ikke vær redd for å
møte meg.

Mitt første Representanskapsmøte deltok jeg på i 1991 i Stavanger, arrangert av avdeling Braathens SAFE. Etter det har jeg deltatt på hvert eneste Rep.møte bortsett fra i 2009, hvor jeg ofra Stavanger møtet for et oppdrag hos Boeing som Tech.rep. for Norwegian. Og hvert møte har hatt sine minneverdige øyeblikk; heldigvis flest gode, men også en del uheldige opplevelser og øyeblikk.

Av store skikkelser i bransjen som har vært med å forme meg som den jeg har vært og som jeg har hatt gleden av å ha blitt kjent med, kan jeg nevne; Rolf Dybwad, Egil Førrisdal, Svein Hansen, Nils Terjesen, Kjell Paulsen, Knut Grønskar, Jens Valldal, Knut Fløtten, Tor Sodeland, Reidar Webster, Svein Longva, Erik G. Braathen, Heine Richardsen, Rune Thuv
Og ikke minst en hel haug av gode kollegaer i inn og utland, tech.rep`s og luftfartstilsynspersoner!

Av store saker som jeg har fått være med på eller deltatt i, kan nevnes; Orion arbeidsrettsaken på Sertifikattillegg, Meklingen og streiken i -98, Tilbudet om Production Manager i Color Air (har fremdeles ansettelseskontraketn..), meklingen med etterfølgende fest i 2002, og forsåvidt alle meklinger i Grensen, sammenslåingen av SAS/Braathens, nedleggingen av Braathens Teknisk og alt det negative det brakte med seg, og ikke minst mediatrykket på meg som person etter en avisartikkel. Var ikke hyggelig der og da. Muligens historien fra da (787 vedlikehold) har endra seg til det bedre nå i ettertid.

Og for de "stakkars" ungdommene som velger å satse på dette yrket; lykke til og la oss håpe vi kan lokke med jobb på både små og store, nye og gamle fly til dere i fremtiden.
Dessvere vil dere aldri få samme tilføring av kompetanse som vi som var så heldige å gå gjennom SAS og Braathens sine tekniske verksteder. Den tid er forbi, iallfall nesten; Forsvaret, helikopterbransjen og Widerøe er fremdeles store bidragsytere.
All ære til alle som var en del av de nedlagte miljøene!

Med disse ord vil jeg ønske den nyvalgte leder Andreas Sundt, lykke til på ferden. Styrken din vil alltid være medlemmene og gjengen du har rundt deg i møter og forhandlinger. Og din egen kunnskap!

Roger handeland
Tidligere NFO leder