Reisebrev fra AMC Atlanta 

Første dag gikk til å registrere seg, og se gjennom eventmanualen. Vi fikk tatt en liten tur på gulvet hvor messa og konkurransen skulle være, men ble fort kastet ut da deltakerne ikke fikk lov til å se eventene før konkurransen begynte.   

Da deltakerne fra AEI laget kom fra hver sin ende av verden var dette første mulighet til å få gått gjennom eventene sammen. I år var det påmeldt 84 lag, de aller fleste fra Amerika, men også noen internasjonale lag som oss. Da mange av de andre lagene har vært med på konkurransen før, men også gjerne er fra samme firma, har de hatt mulighet til å øve på oppgavene i forkant. Noen øver en uke før, andre flere måneder i forveien.   

Etterhvert var det klart for orientering hvor vi fikk presentert alle lagene, og dommerne på hvert event gikk gjennom og forklarte hva det gikk ut på. Her fikk alle mulighet til å spørre spørsmål til dommerne om man lurte på noe om de forskjellige eventene.  

Når orienteringen var over dro vi ut for å spise sammen med ALAEA, fra Australia. ALAEA er også medlem av AEI, men har valgt å sende eget lag for 3. året på rad.  

Konkurransen  

Det ble en tidlig første morgen da gjennomgang av konkurransene startet kl.08. Her fikk deltakerne sett på utstyret de skulle bruke, og stille flere spørsmål dersom det var noe som var uklart.  

Konkurransen foregikk hele dagen tirsdag og onsdag. Vi konkurrerte på 3 forskjellige eventer samtidig, med 1,5-2 timer mellom hver event. Mellom eventene hadde vi mulighet til å se på alle som sto på stand på messa og ta en liten pust i bakken. Begge dagene inviterte AMFA oss på lunsj, som er en veldig stor flyteknikerorganisasjon i USA.  AMFA er også medlem av AEI.  

Hver event hadde en tidsfrist på 15 min, men noen av oppgavene kunne ta så lite som 1 min. Det var opp til hvert enkelt lag å løse oppgaven som de ville, så lenge de fulgte manualen.  

MRO Americas  er en del av aviation week, og er en stor begivenhet for reparasjon, vedlikehold og overhaling av kommersiell lufttransport. Det er under MRO America, Aerospace Maintenance Competition holdes.  

Jeg må si jeg er veldig stolt av innsatsen til laget vårt. Som ett av få lag som ikke hadde fått øvd på eventene sammen på forhånd, og heller aldri møtt hverandre før, klarte de å utføre eventene utmerket! Flere av dommerne og arrangørene jeg snakket med under konkurransen var veldig imponert over nivået og profesjonaliteten på deltakerne våre.  

Må skryte litt ekstra av vår egen Paal Erik, og Andreas Fosse fra SFF, som kom på 3.plass i eventet Click Bond Process Optimization. Dommerne var kjempeimponert av samarbeidet deres og utførelsen av oppgaven.  

Dersom dere vil se hvordan dette foregikk, kan dere klikke på linken under og se fra 5:44. I bakgrunnen kan man se Marcio (SITEMA Portugal) og Cameron (AMFA Amerika) gjøre seg klar til Fan blade removal.  

Eventene  

 1. Airframe Damage Inspection  
 1. Flex Fluid Lines  
 1. Aircraft Tire Inspection  
 1. Air Data Test  
 1. Fault Test  
 1. Safe-T-Cable  
 1. Safety Wiring  
 1. Cargo Floor Lock 
 1. Composite Repair  
 1. Click-Loc 
 1. Clearance Control Valve and Bleed Valve Solenoid  
 1. Pedestal  
 1. APU Starter  
 1. Human Factors Exam 
 1. Antenna Gasket Installation  
 1. Engine Fan Blade Removal  
 1. Click Bond XR Process Optimization  
 1. Transparencies  
 1. Virtual Reality Paint Booth  
 1. Wing Sealant  
 1. Fuel Tank Entry Precautions 
 1. Cable Rigging  
 1. E-drill Fastener Removal  
 1. Simulated Spacecraft Vacuum Loading 
 1. External Power Receptacle  
 1. Leading Edge & Panel Sealing  

Linker  

Aicraft Engineers International 

AMC – Aerospace Maintenance Competition 

AMFA – Aircraft Mechanics Fraternal Association 

ALAEA 

Aviation Week MRO  

SITEMA Portugal 

SFF Sverige